Gaštanová torta (forma 26 cm)

Suroviny na cesto:

  • 6 vajíčka
  • 500 g gaštanové pyré
  • 100 g mletých orechov/mandlí
  • 20 g vanilínového cukru
  • štipka soli

Na upečený korpus:

  • džem ríbezľový/slivkový
  • na ganáž - 80 g čokolády 74% + 80 ml šľahačková smotana 33% alebo smotany na varenie 12%
Technologický postup:

Najprv si rúru predhrejeme horný dolný ohrev na 175°C a pripravíme si tortovú formu, stačí ak iba spodok vyložíme papierom na pečenie a boky troška namastíme olejom (ale nemusí byť, záleží od formy).

Bielka od žĺtka oddelíme. Žĺtka vymiešame s gaštanovým pyré do peny. Potom si vyšľaháme bielka s troškou soli a vanilínového cukru do tuha. Postupne zľahka primiešavame do vyšľahanej gaštanovej zmesi bielka a pomleté orechy. Keď to máme všetko zmiešané nalejeme do pripravenej formy a pečieme pri teplote 175-180°C cca. 25-30 minút, závisí od rúry.

Korpus necháme vychladnúť a až potom vrch natrieme s džemom a s ganážou.

Granáž pripravíme tak, že nasekáme čokoládu do misky a zalejemu ju prevarenou smotanou na šľahanie. Chvíľku počkáme a potom poriadne premiešame, aby nám vznikla jemná poleva.

Gaštanovú tortu môžeme zdobiť orechmi alebo s ovocím.

100 g 256 kcal:

T:12,4g S: 22,1g B: 6,56g




Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky