Hovädzie mäso na víne so zeleninou

  • 1 ks šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 260 g hovädzie mäso (falošná sviečkovica) pokrajané na rezance
  • 1 ČL červenej mletej papriky
  • 200 ml suché červené víno
  • celé  čierne  korenie
  • bobkový list
  • soľ (ružová himalájska)
  • 1 ČL Ghee maslo alebo bravčovej masti
  • 150 ml pasírované paradajky
  • 150 g/ 1 Ks menší batát zemiak
  • 100 g/ 1 ks mrkvy
  • 100 g zelené fazuľky (fazuľové struky)
  • tymián

Technologický postup:

Na bravčovej masti alebo ghee masle orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak, potom pridáme pokrajané mäso na rezance, koreniny okrem tymiána, osolíme, chvíľku porestujeme, potom pridáme červenú papriku a zalejeme vínom. Necháme chvíľku podusiť a potom prilejeme vodu a pasírovaný pretlak  , lebo sa bude dusiť 1,5 h, kto nemá doma tlakový hrniec. Po 1,5 h pridáme pokrajanú  mrkvu na kolieska a pokrajané na kocky batáty a pred dokončením, keď je mäso mäkké pridáme fazuľové struky a chvíľku povaríme cca 10 min. Šťavu dochutíme tymiánom a soľou. Šťavu nezahusťujeme, pretože bude dosť hustá. Podávame s varenou ryžou alebo cestovinami, či gnocchi. 



Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky