
Hovädzie mäso na víne so zeleninou
- 1 ks šalotky
- 3 strúčiky cesnaku
- 260 g hovädzie mäso (falošná sviečkovica) pokrajané na rezance
- 1 ČL červenej mletej papriky
- 200 ml suché červené víno
- celé čierne korenie
- bobkový list
- soľ (ružová himalájska)
- 1 ČL Ghee maslo alebo bravčovej masti
- 150 ml pasírované paradajky
- 150 g/ 1 Ks menší batát zemiak
- 100 g/ 1 ks mrkvy
- 100 g zelené fazuľky (fazuľové struky)
- tymián
Technologický postup:
Na bravčovej masti alebo ghee masle orestujeme pokrájanú cibuľu a cesnak, potom pridáme pokrajané mäso na rezance, koreniny okrem tymiána, osolíme, chvíľku porestujeme, potom pridáme červenú papriku a zalejeme vínom. Necháme chvíľku podusiť a potom prilejeme vodu a pasírovaný pretlak , lebo sa bude dusiť 1,5 h, kto nemá doma tlakový hrniec. Po 1,5 h pridáme pokrajanú mrkvu na kolieska a pokrajané na kocky batáty a pred dokončením, keď je mäso mäkké pridáme fazuľové struky a chvíľku povaríme cca 10 min. Šťavu dochutíme tymiánom a soľou. Šťavu nezahusťujeme, pretože bude dosť hustá. Podávame s varenou ryžou alebo cestovinami, či gnocchi.