
Proteínová orechová bábovka - bezlepková
Suroviny na cesto
- 3 vajíčka celé (M)
- 3 bal. puding vanilkový Dr. Oetker
- 1 PL Holandský kakaový prášok
- 1 bal. kypriaceho prášku do pečiva
- 30 g bio hrachový proteín/ alebo iný - keď obsahuje cukor, tak už cukor nepridávame a kto nemá proteín pridá viac pudingu.
- 150 g orechy vlašské mleté
- 20 g vanilínový cukor
- 60 g trstinový práškový cukor/ alebo xylitol
- 140 g grécky jogurt biely 0%
- 2 ks banány
- štipku soli
- maslo na vymazanie formy a múka bezlepková na vysypanie formy.
Technologický postup:
Najprv si predhrejeme rúru na 170 °C a formu na bábovku si s maslom vytrieme a obsypeme bezlepkovou múkou. Do mixéra si dáme celé vajíčka so štipkou soli, rozpučené banány a cukor. Všetko dobre vyšľaháme do peny. potom pridáme jogurt a tiež zašľaháme. Do misky si zmiešame zvlášť najprv pudingový prášok, orechy, kypriaci prášok a proteín, ktorý zamiešame pomaličky do vyšľahanej zmesi.3/4 cesta vylejeme do vymazanej formy a do zvyšku cesta primiešame kakao, ktoré zľahka zamiešame do stredu cesta. Pečieme pri teplote 170°C cca 40 -45 minút. Treba sledovať, každá rúra inak pečie. Po upečení bábovky necháme ju asi 5-10 min. vo forme a až potom ju vyklopíme.
100 g 253 kcal:
T:14,0 g S: 20,0 g B: 10,6 g